Beste ouders,

Er is was er 1 jarig hoera hoera,...Dat kon je wel zien, ‘t was Khalid.

Nadat we hem allemaal in de bloemetjes zetten, trokken we onze wandelschoenen aan en gingen we op pad met bestemming Oostduinkerke. Daar trokken we richting het Visserijmuseum waar de kinderen alles ontdekten over het vroegere zeeleven.

Gemotiveerd gingen ze aan het werk en voerden de opdrachten zeer goed uit. Na een fikse wandeling terug, genoten we van een lekkere boerenmaaltijd: Petatten met wost, poeten en erte .*

Onder een stralende zon trokken we naar de duinen voor een echte duinenoriëntatie. De kinderen werden verdeeld in groepjes en moesten verschillende punten zoeken. Bij ieder punt hoorde een cijfer, de som van de cijfers vormde de code om het slot van de schatkist te openen. Na al het geloop in de duinen was het tijd om onze magen te vullen.

Tijd om te douchen!!! De kinderen spoelden al het zand weg, poetsten hun tanden en legden hun haren in de plooi voor de 'foute' zeeklassenfuif. Het dak van de Barkentijn ging er, met zoveel dikke schijven, afgewisseld met special acts van de leerkrachten af.

We eindigden het feest in schoonheid en kropen volledig uitgeput ons bed in.

* Aardappelen met worst, wortelen en erwten.