Beste ouders,

Toen we deze morgen uit ons raampje keken zagen we grijze lucht en een wilde zee. Na een stevig en lekker ontbijt maakten we onze picknick, want we hadden een drukke dag voor de boeg.

Goed ingeduffeld trokken we de dijk op richting strand. Daar kwamen Dominique en zijn boerenpaard ons tegemoet.

Zij waren garnalen gaan vangen in de zee. Nadat Dominique ons alles verteld had over de werking van het garnaalkruien reden we met zijn huifkar naar zijn thuis. Op de hoeve stonden zijn vrouw en mama ons op te wachten om te laten zien hoe de verwerking van de garnalen in zijn werk gaat.

Voor velen was het een aangename kennismaking met de lekkere verse smaak van de grijze garnaal, heel anders dan de garnalen uit de winkel!

Na al dat lekkers was het tijd om naar de volgende activiteit te vertrekken. De huifkar zette ons af aan het zwembad van Sunparcs. De hele middag zwommen we in het golfbad, gleden we van de turboglijbaan of genoten we in het bubbelbad met een stralend zonnetje op onze snoet.

Nadien trokken we uitgehongerd huiswaarts waar een koninklijk maal op ons stond te wachten. De kok moest extra kippen slachten om de vol-au-vent aan te vullen, patatten werden gesneden en de mayonaise werd vers geklopt.

Met volle buikjes trokken we naar de avondactiviteit waar we een volksdansinitiatie kregen van meester Thomas en juf Sarah. Uitgeput luisterden de leerlingen met een heerlijke popcorn naar een leuk verhaal.

Moe maar voldaan ging iedereen naar de kamer en de nacht in.

Groetjes,

De zeeklassers!