Beste ouders,

Met een grote regenboog op de achtergrond vertrokken we in het regenachtige Sint-Truiden richting Nieuwpoort. Ondanks een tiental minuten vertraging verliep de treinreis heel vlot. Nadat we als sardientjes in een blik de tram namen, kwamen we onder een stralend zonnetje aan op onze bestemming.

Een lekkere maaltijd vulde onze hongerige magen vooraleer we met de boot de Ganzenpoot verkenden. Philip vertelde ons vol passie over de Ganzenpoot en IJzermonding, de leerlingen vonden het heel leerrijk en behaalden dan ook hun matrozendiploma.

Daarna volgde een leuke wandeling op de mooie promenade langs de haven van Nieuwpoort.

Na het uitladen van de valiezen begon de zoektocht naar de kamers, hier werden de kinderen al meteen op de proef gesteld, want ze moesten zelf hun bed opmaken.

Na al dat zwoegen en zweten was het weer tijd voor het avondmaal. Op het menu: verse vis in een krokant jasje op een bedje van spinaziepuree met een topping van huisbereide tartaar. Mmmmmm, dat was smullen!

Toen de kinderen eindelijk geïnstalleerd waren, begonnen we aan de eerste avondactiviteit. Verwacht jullie binnenkort maar aan enkele brieven met prachtige woorden en de meest verrassende zinsconstructies!

De lichten gaan uit, de snaveltjes hopelijk dicht. Slaapwel, tot morgen!

De zeeklassers