Nog gauw een dikke kus, veel te grote koffers heel snel in de bus en dan in 1 vlotte, té warme rit (puf puf) naar domein Pietersheim. We werden verwelkomd door ridder Jan van Pietersheim die nog steeds op zoek was naar een jonkvrouw (lees: jonge vrouw, geen bomma).

Na heel wat heen-en-weer geren tijdens de fotozoektocht had het domein voor onze kinderen geen geheimen meer. Samen met de vele dieren genoten we van een schitterend zonnetje (dus veel smeer smeer tot witte snoetjes toe).

Na de picknick ging elke klas zijn eigen weg:

De kinderen van 2A lieten al hun zintuigen los op de kruiden van heksje Fluitekruid. Sommige kinderen snoven letterlijk de geuren op en hadden er in de loop van de namiddag nog plezier van. Het sausje voor de kat van de heks hebben we maar snel in de koelkast gezet (smelt smelt).

Klas 2B speurde naar pissebedden in het bos. Door het warme weer was dat geen makkelijke opdracht. De sukkelaars die zich toch lieten vangen werden na een reanimatie eens grondig onder de loep genomen (zoek zoek).

Ridder Jan van Pietersheim verwelkomde de kids van 2C in zijn waterburcht. Zij leerden het leven van de verschillende burchtbewoners kennen en werden op het einde tot ridder of prinses geslagen (boink boink).

Tijd voor een vieruurtje, nog wat smeren en snel terug naar de speeltuin.

Eindelijk kwam het moment waar de kinderen al de hele tijd naar uitkeken: "Ik wil mijn kamer zien!" Nog snel al het zand uit onze schoenen kloppen, de koffers nemen en de juiste kamer zoeken. Oei oei oei! Bedjes opmaken was geen makkelijk klusje voor klein en groot. Gelukkig heeft het sportieve lijf van de juf of meester daar geen last van! (ai ai!)

De eerste belevenissen schreven we op en zijn met een postduif onderweg naar Sint-Truiden. De kok verwende ons met een lekker 3-gangenmenu: romige tomatensoep zonder balletjes, een prinsessenhapje op een bedje van sla en worteltjes met krokante patatjes en als toetje een heerlijke crème zonder brulée (jam jam).

Dat stralend zonnetje en het vele zand zorgen ervoor dat douchen noodzakelijk is. Sommige douches werden omgedoopt tot een klein zwembadje (plons plons).

Nog een verhaaltje voor het slapengaan, een zoen / knuffel / high five van de juf / meester en een half uur later lag iedereen in dromenland (snurk snurk).

We hopen dat dit zo blijft tot de haan gekraaid heeft (kukeleku kukeleku).
Lieve groetjes van alle prinsjes en prinsessen hier in Lanaken en tot morgen!!